Fit-Stroke: nieuwe groep van start op 17 november

Bij Fysiotherapie Weustink start binnenkort weer het trainingsprogramma ‘FIT-Stroke’. Het gaat om een groepstraining voor mensen die een beroerte gehad hebben waarbij de deelnemers in duo’s werken aan het verbeteren van loopvaardigheid en fysiek herstel.

Zeer prettig       

Uit een pilot is naar voren gekomen dat het werken in een groep door de deelnemers als zeer prettig ervaren wordt. FIT-Stroke is een wetenschappelijk bewezen behandelvorm en kan mogelijk vervangend werken voor onder andere conditie- en valtraining.

Balans en kracht

Via acht werkstations worden functionele vaardigheden geoefend die zich vooral richten op loopvaardigheid zoals lopen om en over obstakels, traplopen, transfers maken enzovoort. Hierbij staan de elementen balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen centraal. In koppels van twee doen patiënten steeds een ander werkstation aan. De taak die hoort bij dat werkstation wordt door de patiënten om de beurt zo intensief mogelijk uitgevoerd. Daarnaast houdt iedere patiënt een individueel trainingslogboek bij waarin prestaties worden genoteerd.

Deelname is mogelijk na overleg met uw huisarts. Daarnaast is het zo dat men minimaal 10 meter moet kunnen lopen. Een loophulpmiddel is geen bezwaar.

FIT-Stroke start weer op dinsdag 17 november 2015

Voor aanmelding en vragen kunt u contact opnemen met

Jolien Netjes :  j.netjes@fysioweustink.nl / tel: 571857

Marie-Rose van Lieshout: mrjvanlieshout@fysioweustink.nl / tel: 571857