Medische Fitness

Medische Fitness is verantwoord bewegen

Medische fitness is sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten. Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van je lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voel je jezelf energieker en sterker. Je krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk meer veerkracht.

Wanneer medische fitness?

  • Net een blessure gehad en wilt u weer verantwoord gaan trainen? Dan is een speciaal daarop afgestemd programma de snelste weg om weer snel op niveau te komen
  • Lang niet gesport of voelt u zich niet sterk genoeg om alleen te gaan sporten? Ook dan is medische fitness een goede manier om weer te gaan beginnen.
  • Terugkerende lage rug- of nekklachten? Wij stellen een specifiek trainingsschema voor u op.
  • Heeft u een chronische ziekte zoals reuma, COPD, diabetes etc.? U kunt veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie) training. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond.
  • Bent u al wat ouder en wilt u actief aan uw gezondheid werken? Wij begeleiden daarin.

Voor u start met medische fitness, doen we een intakegesprek met u. We stellen vragen over uw gezondheid en wat u wilt bereiken met medische fitness. Vervolgens brengen wij middels een aantal testen en metingen uw fysieke gesteldheid in kaart. Aan de hand van de gegevens van de intake wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld.

De training

Een training duurt één uur en vindt wekelijks plaats op een vast tijdstip. U kiest voor een vast tijdstip in de week, waar alleen na overleg met de begeleider van afgeweken kan worden.
Tijdens de training wordt er door iedereen individueel getraind aan de hand van het persoonlijke trainingsschema. Gedurende de training zal er een fysiotherapeut in de zaal aanwezig zijn om: oefeningen te begeleiden, te corrigeren, vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te maken in het trainingsschema.

Bij Fysiotherapie Weustink zijn Pieter Pieterse en Lianne Koopmans-Pot verantwoordelijk voor de Medische Fitness