Fysiotherapie bij kanker

Heeft U kanker of heeft u kanker gehad. Heeft u last van vermoeidheid tijdens of na de behandeling van kanker? En wilt u uw conditie vasthouden of verbeteren? Gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen bij of na kanker.

Veel (ex)kankerpatiënten hebben last van aanhoudende vermoeidheid, veroorzaakt door de lichamelijke gevolgen van de medische behandelingen en de verminderde mate van actief bewegen. Oncologiefysiotherapie is speciaal afgestemd op de mogelijkheden en bewegingsproblemen als gevolg van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Pijn
  • Spanningsklachten
  • Stug littekenweefsel en huidveranderingen
  • Stijfheid van gewrichten en spieren
  • Lymfoedeem, oedeem of vocht vasthouden
  • Spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid

Wat is fysiotherapie bij kanker?

Oncologiefysiotherapie kan in alle fasen van kanker worden ingezet. Om patiënten met kanker goed te begeleiden, is kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen belangrijk. De gespecialiseerde fysiotherapeut op het gebied van de oncologie  is op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen van de fysiotherapeutische behandeling bij mensen met kanker.

U bouwt onder begeleiding van de fysiotherapeut weer geleidelijk de duur en kracht van uw activiteiten uit. Zo zorgen we samen voor een betere lichamelijke belastbaarheid voor meer kracht, conditie, mobiliteit en vitaliteit. De therapie richt zich op persoonlijke doelen en beweegadvies op maat.

Wij zijn onderdeel van een oncologiezorgnetwerk om samen met uw andere zorgverleners een zo optimaal mogelijk pakket aan zorg aan te bieden. Een informatiefilmpje hierover vindt u hier .

Bij Fysiotherapie Weustink is oncologiefysiotherapeut Marie-Rose van Lieshout gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met kanker. Zij staat geregistreerd bij OncoNet – Fitheid bij kanker