Sportmassage

Sportmassage is een behandelvorm die zich richt op de spieren in het lichaam. Op het gebied van massage maken we onderscheid tussen een stimulerende en een ontspannende massage.

 

Bij een stimulerende massage wordt getracht de sporter voor te bereiden op de inspanning, zowel lichamelijk maar ook zeker geestelijk. Verder probeer je door middel van deze massage blessures te voorkomen.

 

Een ontspannende massage wordt meestal toegepast na het sporten met als doel een sneller herstel te bevorderen. Bij de sporter kan hierdoor minder of geen spierpijn optreden en zo kan deze weer eerder trainen. Ook kan een ontspannende massage toegepast worden als er te veel spanning bij de sporter aanwezig is voor een belangrijke wedstrijd of bij een evenement, dit noemt men dan startkoorts.

 

Het ondergaan van een sportmassage is echter niet alleen voor sporters. Juist mensen met een beroep wat veel vraagt van bepaalde spiergroepen kunnen gebaat zijn bij een sportmassage om de spieren te ontspannen.

 

Binnen Fysiotherapie Weustink worden sportmassages aangeboden. Anders dan bij fysiotherapie, oefentherapie Cesar of ergotherapie, wordt sportmassage NIET vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat u de behandeling zelf moet betalen. De kosten van deze sportmassages staan beschreven op de tarievenlijst.

 

Bij Fysiotherapie Weustink verzorgt Paul Emons de sportmassage.